UPORABA LASTNE PLAZME OBOGATENE Z RASTNIMI FAKTORJI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Za izvedbo postopka uporabljamo lastno plazmo pacienta, obogateno z rastnimi faktorji- ti spodbujajo hitrejše celjenje in regeneracijo tkiv.

Za izvedbo postopka uporabljamo lastno plazmo pacienta, obogateno z rastnimi faktorji- ti spodbujajo hitrejše celjenje in regeneracijo tkiv.

V naši ambulanti uporabljamo ENDORET – PRGF tehnologijo. To je tehnika regenerativne medicine, ki uporablja faktorje za samozdravljenje iz lastne krvi pacienta. Uporablja se na različnih področjih medicine; travmatologije, športne medicine, oftalmologije, dermatologije, medicinske estetike in stomatologije. Razvili so jo na inštiutu BTI ( Biotehnology Institute ) v Španiji. Je svetovno priznana tehnika, podprta z več kot dvema desetletjema kliničnih in znanstvenih raziskav. Je minimalno invazivna, zanesljiva, rezultati pa so zelo predvidljivi.

Kaj je PRGF pripravek?
To je biomedicinski pripravek izdelan iz lastne plazme pacienta. Po filtraciji majhne količine krvi izvedemo aktiviranje krvne plazme, jo centrifugiramo in uporabimo za injiciranje v tkivo, z namenom izpopolnitve kirurških ran in defektov. Na ta način izkoristimo potencial človekovega lastnega mehanizma obnove tkiv.

Način delovanja
Pospešuje regeneracijo tkiva, deluje protivnetno, ter zmanjšuje bolečine in možnosti okužb. Posledično se kost in mehka tkiva hitreje obnovijo, zmanjša se verjetnost zapletov in obseg nepravilnosti po celjenju ran.

Na področju estetske medicine pospešuje naravno obnavljanje tkiv in tvorjenje hialuronske kisline, elastina in kolagena.

Kdaj uporabljamo ENDORET tehniko?
Uporabljamo jo pri ekstrakciji zob, še posebno v primerih, ko zaradi ekstrakcije pričakujemo pomanjkanje kosti, kar ogrozi estetsko in funkcijsko nadomeščanje zoba. Nadalje jo uporabljamo pri vsaditvi implantatov in regeneraciji parodontalnih tkiv. Na ta način dosežemo boljšo estetiko in funkcionalnost zob, zobnih nadomestkov, ter varnost in predvidljivost rezultatov.

V medicinski estetiki je zelo uporabna kot tehnika pomlajevanja tkiva.

Za več informacij o sami tehniki Endoret propiročamo ogled naslednje povezave:
http://bti-biotechnologyinstitute.com/us/regenerative-medicine/endoret/

Uporaba ENDORET – PRGF tehnologije v medicinski estetiki:
Z vbrizgavanjem plazme, bogate s trombociti in rastnimi faktorji v dermis pospešimo tvorbo lastne hialuronske kisline, elastina in kolagena in s tem koži vrnemo sijaj, tonus, ter zmanjšamo gube in povečamo hidracijo kože.

Postopek je popolnoma varen, ker:

  • Ni vnosa telesu tujih snovi (za razliko od aplikacije botoxa, hialuronske kisline)
  • Ni kontraindikacij in alergij
  • Ni vnetnih reakcij (za razliko od PRP tehnologije)
  • Ni sprememb obrazne mimike (za razliko od botoxa)
  • Je kompatibilna z drugimi kozmetičnimi in dermatološkimiposegi
  • Počasnejši, a dolgoročnejši učinek terapije (za razliko od aplikacije botoxa, hialuronske kisline)Potek postopka je sledeč:
    Pacientu odvzamemo kri, jo scentrifugiramo, aktiviramo plazmo in jo vbrizgamo v dermis (obraz, dekolte, roke, vrat). Tretma poteka neboleče in hitro. Kožo predhodno anesteziramo z nanosom anestetičnega gela.V roku 24 ur po posegu se lahko pojavi rdečica. Po posegu ni priporočljivo izvajanje fizično naponih opravil oziroma ukvarjanje s športom, uporaba ličil (makeupa) in izpostavljanje soncu.Priporoča se izvedbo treh tretmajev v razmaku od treh do štirih tednov.

    Število ponovitev tretmajev je odvisno od več dejavnikov; pri starosti do 45 let 1 x letno, pri starosti nad 45 let pa 2 x letno.

Lastna plazma pacienta obogatena s trombociti in rastnimi faktorji

Zadnje objavljeno

Storitve ambulante Prenadent